Ghid de achizitie aur, de la Simora.ro

Ne bucurăm să vă ghidăm într-o călătorie fascinantă în lumea bijuteriilor de aur deosebite. Fie că sunteți în căutarea bijuteriilor perfecte pentru a vă răsfăța sau pentru a oferi un cadou special, ați ajuns în locul potrivit.

Achiziționarea unei bijuterii de aur este un moment memorabil și semnificativ, iar la Simora.ro, suntem aici pentru a vă face această experiență cât mai plăcută și satisfăcătoare. Fiecare bijuterie din colecția noastră reflectă eleganța și rafinamentul, îmbinând frumusețea atemporală a aurului cu designurile contemporane și detalii meticulos finisate.

Bijuterii de aur veritabile

Există câteva modalități prin care puteți verifica autenticitatea unei bijuterii pentru a determina dacă este realizată din aur veritabil:

 1. Marcajul de calitate: Cea mai simplă modalitate de a verifica autenticitatea unei bijuterii din aur este să căutați un marcaj sau o siglă pe bijuterie care indică puritatea aurului. În Statele Unite, de exemplu, bijuteriile autentice din aur vor avea un marcaj precum "14K" (pentru aur de 14 karate), "18K" (pentru aur de 18 karate) sau "24K" (pentru aur pur de 24 karate). Verificați cu atenție bijuteria pentru a găsi acest marcaj.

 2. Testul cu magneți: Aurul este un metal neferomagnetic, ceea ce înseamnă că nu va fi atras de un magnet. Puteți folosi un magnet puternic pentru a verifica bijuteria. Dacă bijuteria este atrasă de magnet sau dacă se lipește, este posibil să nu fie din aur pur.

 3. Testul acidului: Acesta este un test mai avansat care implică aplicarea unor picături de acid special pe suprafața bijuteriei. Acidul reacționează cu metalele din aliaj, dezvăluind astfel puritatea aurului. Este important să utilizați acest test cu precauție, deoarece poate afecta aspectul bijuteriei.

 4. Testul de densitate: Aurul are o densitate specifică, ceea ce înseamnă că are o greutate specifică în raport cu volumul său. Dacă aveți acces la un echipament specializat, puteți testa densitatea bijuteriei pentru a verifica dacă este consistentă cu aurul.

 5. Consultarea unui expert: Dacă aveți îndoieli în privința autenticității unei bijuterii, cel mai înțelept ar fi să consultați un bijutier profesionist sau un evaluator de bijuterii. Aceștia pot folosi tehnici avansate pentru a verifica autenticitatea și puritatea aurului.

Tipuri de aur karate

Există mai multe tipuri de aur în funcție de gradul său de puritate, măsurat în karate (K). Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de aur karate:

 1. 24K (Aur Pur): Aurul de 24K este considerat aur pur, ceea ce înseamnă că conține 99,9% aur. Este cel mai înalt nivel de puritate și are o culoare galben intens. Datorită fragilității sale, aurul de 24K este mai rar utilizat în bijuterii, deoarece este mai puțin rezistent la uzură și deformări.

 2. 22K (Aur de 22 Karate): Acest tip de aur conține 91,7% aur și 8,3% alte metale, cum ar fi argintul și cuprul. Este folosit frecvent în bijuterii, având o culoare ușor mai pală decât aurul de 24K.

 3. 18K (Aur de 18 Karate): Aurul de 18K are o puritate de 75% aur și 25% alte metale. Este una dintre cele mai populare opțiuni pentru bijuterii de calitate, oferind un echilibru între puritate și durabilitate. Culoarea sa poate varia de la galben intens la un ton mai pal.

 4. 14K (Aur de 14 Karate): Aurul de 14K conține 58,3% aur și 41,7% alte metale. Este adesea folosit în bijuterii datorită echilibrului său între preț, durabilitate și aspect. Este important de menționat că aurul de 14K este adesea considerat standardul în bijuterii din Statele Unite.

 5. 10K (Aur de 10 Karate): Aurul de 10K conține 41,7% aur și 58,3% alte metale. Acest tip de aur este utilizat mai puțin în bijuterii fine, deoarece conține o cantitate mai mică de aur pur și poate avea o culoare mai pală.

Fiecare tip de aur are propriile sale caracteristici și avantaje, iar alegerea depinde de preferințele personale ale fiecăruia, precum și de scopul bijuteriei. Este important să înțelegeți puritatea și caracteristicile aurului înainte de a achiziționa bijuterii, pentru a vă asigura că alegerea dumneavoastră se potrivește nevoilor și preferințelor dvs.

Cate karate are aurul pur?

Aurul pur are 24 de karate (K). Aceasta înseamnă că este compus în întregime din aur, fără alte metale sau aliaje adăugate. Aurul de 24K este considerat cel mai pur și mai fin aur disponibil, având o puritate de 99,9%. Din cauza purității sale, aurul de 24K este ușor de modelat, dar este și mai moale și mai susceptibil la uzură decât aurul cu conținut mai mic de karate. De aceea, în bijuterii și în alte aplicații practice, este mai frecvent utilizat aurul cu conținut de karate mai mic, cum ar fi 14K sau 18K, pentru a obține un echilibru între puritate, durabilitate și aspect.

Culoarea aurului

Culoarea aurului poate varia în funcție de metalele adăugate în aliaj. În general, avem trei tipuri principale de aur:

 1. Aur Galben: Aurul galben este cel mai comun și reprezintă aurul în starea sa naturală, nealloyed. Culoarea galbenă caldă este dată de prezența aurului pur în aliaj.

 2. Aur Alb: Aurul alb este creat prin adăugarea de metale albe, precum argintul sau paladiul, la aliajul de aur. Acest lucru conferă aurului o nuanță albă sau argintie. Aurul alb este adesea acoperit cu un strat subțire de rodiu pentru a-i oferi o strălucire mai mare și a preveni decolorarea în timp.

 3. Aur Roz: Aurul roz sau aurul roze este obținut prin amestecul de aur cu cantități mai mari de cupru în aliaj. Cuprul adăugat dă aurului o nuanță rozalie sau chiar roșiatică.

Fiecare tip de aur are propriile sale caracteristici estetice și avantaje, iar alegerea depinde de preferințele personale ale fiecăruia. Culoarea și puritatea aurului pot influența aspectul, durabilitatea și prețul bijuteriei.

Cum comand bijuterii de aur pe Simora.ro?

Pas cu pas, vă vom călăuzi prin procesul de achiziție pentru a vă asigura că alegerea dvs. este perfectă:

 1. Explorați Colecția Noastră de Aur: Începeți prin a explora bogata noastră colecție de bijuterii de aur. Fie că doriți un inel sclipitor, un lănțișor subtil sau o pereche de cercei eleganți, veți găsi o gamă variată de opțiuni pentru fiecare preferință.

 2. Selectați Bijuteria Perfectă: Alegeți bijuteria care vă atrage cel mai mult. De la modele clasice până la creații unice, fiecare piesă este atent selectată pentru a vă oferi opțiuni de calitate superioară.

 3. Detalii și Descrieri: Accesați paginile produselor pentru a citi descrierile detaliate și a vizualiza imagini de înaltă calitate care vă vor ajuta să vă imaginați cum va arăta bijuteria pe dvs. sau pe persoana căreia doriți să-i oferiți un cadou de neuitat.

 4. Procesul de Comandă: După ce ați ales bijuteria dorită, procesul de comandă este simplu și rapid. Completați detaliile necesare și alegeți opțiunile de plată și ambalare pentru a personaliza experiența dvs. de cumpărături.

 5. Livrare Rapidă și Sigură: Bijuteria dvs. va fi pregătită cu atenție și expediată în cel mai scurt timp posibil, asigurându-vă că o veți primi într-o stare perfectă și în termenii promiși. Livrăm oriunde în România, pentru a vă aduce strălucirea aurului acolo unde sunteți.

 6. Bucurați-vă de Eleganța Aurului: Odată ce bijuteria ajunge la dvs., puteți să vă bucurați de rafinamentul și frumusețea ei în fiecare moment special. Fie că este purtată cu mândrie sau oferită cu drag, aceasta va deveni o amintire prețioasă.

La Simora.ro, pasiunea noastră pentru bijuteriile de aur deosebite se reflectă în fiecare piesă pe care o oferim. Fiecare achiziție este o călătorie într-o lume a eleganței și a rafinamentului, iar ghidul nostru de achiziție este aici pentru a vă face această experiență cu adevărat memorabilă.

Vă invităm să explorați colecția noastră și să vă bucurați de procesul de achiziție al bijuteriilor de aur de la Simora.ro - destinația dvs. de încredere pentru bijuterii cu livrare oriunde în România.