Politica de retur si garantii

Ne angajăm să satisfacem 100% clienții și să livrăm produse de înaltă calitate clienților noștri de la Simora. Dacă, din orice motiv, sunteți nemulțumit de achiziția dvs., puteți returna articolul achizitionat, in aceste conditii:

Pentru achizițiile efectuate online clienții beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru retur.

Pentru achizițiile efectuate atât în magazinele fizice Simora.ro cât și online, clientul are la dispoziție un termen de 30 de zile calendaristice, de la data achiziționării produsului, în care îl poate înlocui, în oricare din punctele de lucru/magazinele fizice ale Vânzătorului, cu orice alt produs din magazin cu o valoare cel puțin egală cu valoarea produsului achiziționat inițial, numai în baza bonului fiscal și doar în cazul în care acesta nu a fost purtat și nu prezintă semne de uzura.

Vă rugăm citiți cu atenție această pagină, înainte de a returna produsul.

GARANȚIE

Bijuteriile Simora sunt produse cu grijă și materiale de calitate, motiv pentru care ne susținem cu încredere produsele prin politici generoase de returnare și garanție.

Toate produsele Simora.ro sunt livrate cu o garanție gratuită a producătorului pe 2 ani de zile. În cazul defecțiunilor de fabricație, Simora.ro vă va repara cu grijă și gratuit produsul, atâta timp cât produsul dvs. respectă termenii și condițiile garanției.

Toate cererile de reparații sunt supuse inspecției de către echipa noastră de asigurare a calității înainte de procesarea cererii. În cazul în care echipa noastră de asigurare a calității stabilește că un defect de fabricație nu a cauzat daune, vă vom informa.

Termenii și condițiile pentru garanție

Toate produsele comercializate de Vânzător beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare pe teritoriul României.

Prin certificatul de garanție emis de VLADUTA AMANET EXCHANGE SRL, CUI 46431842,J23/4466/2022 se atestă că produsele Simora.ro - îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare. Termenul de garanție pentru bijuteriile din aur este de 2 (doi) ani pentru orice lipsă de conformitate existentă la data vânzării.

Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios - aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰)/ aur 24k (999.9) - cât și a pietrelor prețioase încrustate în montura bijuteriilor sunt garantate pe viață. Drepturile consumatorului sunt conforme cu dispozițiile art. 11(8) din OUG nr.  140/2021.

Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute în Certificatul de Garanție. Prin certificatul de garanție vă asigurăm că bijuteriile Simora.ro sunt marcate în conformitate cu marca de garanție proprie și marca de titlu, aceasta fiind autorizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - Direcția pentru Metale Prețioase. Acest certificât de garanție atestă faptul că bijuteria este realizată din aur.

Aurul poate fi galben, alb sau roz. Aurul este obţinut prin alierea metalului preţios cu un mix de metale care îi conferă nuanţa specifică. Pentru a intensifică luciul bijuteriilor din aur alb, acestea sunt acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în 6-12 luni, iar bijuteriile pot pierde din strălucire. Pietrele de zirconiu se pot mătui în timp.

Pentru bijuteriile încrustate cu pietre, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, într-un termen de 15 zile, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile prevăzute de art. 12 (1) din OUG nr. 140/2021, dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări.

RESTITUIRE (RAMBURSARE)

Vor fi acceptate pentru retur doar bijuteriile însoțite de materialele promoționale aferente valorii tranzacției (lavetă, oglindă, alte promoționale).

În ceea ce privește returul produselor și rambursarea contravalorii, acestea se pot efectua doar în baza bonului fiscal și numai în magazinul de unde a fost achiziționat, în conformitate cu prevederile legale OUG nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri) și anume: restituirea contravalorii produsului se acordă numai în cazul în care acesta prezinta un defect de fabricație care nu îi este imputabil cumpărătorului, iar produsul nu poate fi adus la conformitate (reparat) sau nu poate fi înlocuit cu un produs nou, identic.

Bijuteriile personalizate, datorită faptului că sunt create și produse la comandă, nu pot fi returnate (în conformitate cu legislația în vigoare). Bijuteriile care sunt create și realizate doar la comandă nu pot fi returnate.

În cazul inelelor a căror măsură poate fi modificată, clientul poate solicita acest serviciu în termen de maximum 30 zile de la data achiziției. Procedura de modificare este gratuită pentru toate bijuteriile a caror constructie o permite (inele, lanturi, bratari), exceptand verighetele si comenzile personalizate,  costurile adiționale fiind percepute doar în cazul în care este necesară adăugarea de material (aur), pentru mărirea diametrului bijuteriei. Costul va fi calculat în funcție de gramajul/cantitatea de aur adăugată.

Cumpărătorul nu va putea să returneze produsele achiziționate și/sau nu va pretinde orice alte despăgubiri, în următoarele situații:

Ø Cererea de returnare este făcută după trecerea termenului de 14 zile calendaristice;

Ø Produsul returnat nu este în aceeași stare în care a fost livrat, însoțit de documentele aferente.

Cumpărătorul va fi informat în e-mailul de confirmare a Comenzii dacă acesta este returnabil sau nu și dacă există costuri în caz de retur.

În cazul în care Cumpărătorul nu returnează produsele corect împachetate pentru manipulare, curierul desemnat de Vânzător pentru ridicarea acestuia pe cheltuiala lui este îndreptățit să refuze preluarea coletului.

În cazul în care Cumpărătorul alege o altă cale de retur dacât cea agreată de Vânzător, Cumpărătorul este răspunzător de orice nereguli de împachetare și manipulare constatate la recepția returului.

Vânzătorul îi va rambursa Cumpărătorului suma primită în decursul a 14 zile calendaristice de la data la care primește cererea de retragere din partea acestuia, prin transfer bancar în contul IBAN specificat în formularul de retur.

În cazul în care plata bunului achiziționat a fost efectuată online de către Cumpărător, Vânzătorul îi va rambursa Cumpărătorului suma primită în decursul a 14 zile calendaristice de la data la care primește cererea de retragere din partea acestuia, prin transfer bancar în contul IBAN din care s-a efectuat plata online.

Solicitarea de retur va fi efectuată de către Cumpărător.